Εγκαινιάστηκε το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου

18-5-2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαινιάστηκε το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου

 Την Παρασκευή 17 Μαΐου εγκαινιάστηκε το αυτοδιαχειριζόμενο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου παρουσία πλήθους φίλων του.

 Έγινε μια αξιόλογη αρχή στην προσπάθεια έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης δεκάδων ενεργών πολιτών προς όσους στερούνται πρόσβασης σε σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες της υγείας, λόγω των σημερινών βάρβαρων επιλογών της πολιτείας.

Παράλληλα, μέσα από την ανιδιοτελή συμμετοχή  δεκάδων φίλων, που συνεχώς αυξάνονται, στις δράσεις του ιατρείου θα εκφρασθεί η ανάγκη υπεράσπισης του κοινωνικού αγαθού της υγείας και ταυτόχρονα δημιουργίας ενός διαφορετικού συστήματος υγείας για όλους, χωρίς διακρίσεις.  Αυτή είναι η ουσία της κοινωνικής αντίληψης που διαπνέει όσους εντάσσονται στις λειτουργίες του ιατρείου.

 Τα εγκαίνια του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου αποτέλεσαν σημείο συνάντησης με εκπροσώπους άλλων Κοινωνικών Ιατρείων που μας τίμησαν με την παρουσία τους, όπως ο Γιάννης Σίμος από το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού-Αργυρούπολης, η Μαρία Σπηλιοπούλου από το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, η Κουήν Μινασιάν από το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, ο Βασίλης Δημητρόπουλος από το Κοινωνικό Ιατρείο Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδ. Πλάτωνα. Η προοπτική μιας πολύ δημιουργικής συνεργασίας με άλλα πρωτοπόρα Κοινωνικά Ιατρεία και της συμμετοχής μας στο Δίκτυο των Κοινωνικών Ιατρείων μας δίνει ώθηση στη προσπάθεια που ξεκινάμε.

 Ευχαριστούμε τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, Παναγιώτη Ψυχάρη (μέλος Δ.Σ.) και Μαρία Αρναούτη (αναπλ. Μέλος Δ.Σ.) που μας μετέφεραν τις πολύτιμες εμπειρίες τους και ειδικά τον πρώτο για την πολύ εμπεριστατωμένη παρουσίαση των επιπτώσεων των μνημονίων στην Υγεία. Επίσης, τον Δημοτικό Σύμβουλο Περιστερίου Αλέξανδρο Πουλιάση, που επίσης μας τίμησε με τη παρουσία του.

Πρέπει όμως να τονίσουμε, ότι τα εγκαίνια του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου δυστυχώς γίνονται σε μια περίοδο όπου το Κέντρο Υγείας Περιστερίου βρίσκεται υπό κατάρρευση και οδηγείται σε κλείσιμο, λόγω των περικοπών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του Ιατρείου μας, η Γεωργία Κουμπαρούλη από την υποστηρικτική ομάδα, ο Αποστόλης Γιαννόπουλος από την ιατρική ομάδα και ο φαρμακοποιός Διονύσης Διαμαντόπουλος, τα Κοινωνικά Ιατρεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποκαταστήσουν το δημόσιο σύστημα και υποδομές υγείας. Για το λόγο αυτό είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων και φορέων του Περιστερίου για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της πόλης και συμμέτοχοι σε κάθε σχετική πρωτοβουλία.

 Η Υποστηρικτική Ομάδα

IMG_2700  IMG_2696 IMG_2694  IMG_2687IMG_2701    IMG_2679       IMG_2692IMG_2680 IMG_2678IMG_2695 IMG_2676  IMG_2685  IMG_2684

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s