Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου – δυο μήνες λειτουργίας, με ψυχή και συνείδηση !

ΠΙΝΑΚΙΔΑ17-7-2013

 Το αυτοδιαχειριζόμενο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου κλείνει σήμερα, δυο μήνες λειτουργίας

 Σε αυτό το μικρό διάστημα περισσότεροι από 120 συμπολίτες μας δέχτηκαν ιατρικές υπηρεσίες, εκατοντάδες φάρμακα διατέθηκαν δωρεάν σε άνεργους και ανασφάλιστους, πολλά παιδιατρικά περιστατικά εξυπηρετήθηκαν χάρη στη συνεργασία μας με φορείς και συλλογικότητες των δημόσιων υποδομών υγείας. Μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε μικροβιολογικές και άλλες εξετάσεις σε αρκετούς πάσχοντες. Δρομολογήσαμε τη παροχή σίτισης και νομικής βοήθειας σε μητέρες μετανάστριες.

Θεωρούμε ότι ακόμα είμαστε στην αρχή. Οι -περισσότεροι από 60 μέχρι τώρα συμμετέχοντες- συναγωνιστές γιατροί, φαρμακοποιοί, υποστηρικτική ομάδα, συνεχίζουν την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά τους.

 Συνεχίζουμε στο δρόμο που χαράξαμε από τη πρώτη στιγμή. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς επικοινωνιακές καμπάνιες και κυρίως χωρίς να εμπλεκόμαστε καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τη «βιομηχανία αλληλεγγύης» που στήνεται γύρω μας. Δηλαδή δεν επιθυμούμε να έχουμε καμιά σχέση με την αλληλεγγύη που προσφέρεται με το αζημίωτο, με αυτοσκοπό την άντληση πόρων από προγράμματα ΕΣΠΑ και με ξένα κόλλυβα, με την κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη που γίνεται εργαλείο των πελατειακών και δημοσίων σχέσεων των δημοτικών αρχών κι άλλων επιτήδειων παραγόντων.

Δύναμή μας είναι η προσωπική συμμετοχή, η υποστήριξη εκατοντάδων συμπολιτών μας, ο συντονισμός μας με το Δίκτυο των Κοινωνικών Ιατρείων από όλη τη χώρα, η συνεργασία με τους φορείς των εργαζόμενων στις δημόσιες δομές υγείας, η κοινή δράση με τις κινήσεις ενεργών πολιτών, με τους περιβαλλοντικούς φορείς, με τα κινήματα χωρίς μεσάζοντες, με τους φορείς του πολιτισμού και της δημιουργίας.

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι, διεκδικώντας το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας και δωρεάν υγείας.

  •  Είμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον έχει ανάγκη και όχι απλά φιλάνθρωποι.

  • Δεν υποκαθιστούμε αλλά στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας. Είμαστε απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στη καταστροφή του.

  • Είμαστε απέναντι σε όσους επιδιώκουν να κλείσουν το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, το νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρα, απέναντι σε όσους προσπαθούν να υποβαθμίσουν το Αττικό Νοσοκομείο, το Θριάσιο, κάθε υποδομή υγείας στην Δυτική Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα.

 Συνεχίζουμε !

Η υποστηρικτική ομάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s