Επισκεψη γερμανων δημοσιογραφων στο Ιατρειο μας

IMG_2716

Το Σάββατο 31/8 μέλη της υποστηρικτικής ομάδας του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου δέχτηκαν την επίσκεψη των δημοσιογράφων Joerg Berning  και Andreas Löchte από τη Γερμανία.

Οι δυο δημοσιογράφοι στα πλαίσια της δημοσιογραφικής τους έρευνας ενδιαφέρθηκαν να μάθουν πως η ελληνική κοινωνία αυτοοργανώνεται και με ποιό τρόπο αντιμετωπίζει την κρίση και τις επιπτώσεις από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που καταστρέφει τις κοινωνικές δομές, όπως για παράδειγμα η υγεία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους προκάλεσε η αυτοοργάνωση, η δομή και λειτουργία των Κοινωνικών Ιατρείων, ειδικά όσων δεν ενισχύονται από το κράτος, δεν απολαμβάνουν την εύνοια κανενός φορέα διαχείρισης δημόσιου χρήματος, όπως η δική μας συλλογικότητα, αλλά στηρίζονται στη απόλυτα συνειδητή και εθελοντική συμμετοχή των μελών της.

IMG_2718

Για εμάς που βρεθήκαμε αρκετή ώρα μαζί τους, είχε ιδιαίτερη σημασία η αναγνώριση από τη δική τους μεριά ότι ο Γερμανικός λαός είναι παραπληροφορημένος σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα και ότι η κατασυκοφάντησή του από αρκετά ΜΜΕ στη χώρα τους εξυπηρετεί μόνο την πολιτική της Καγκελαρίου Μέρκελ. 

Όμως, πιο μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα δικά τους λόγια, βλέπουν την κρίση να έρχεται με φόρα προς τους εργαζόμενους της χώρας τους και συλλέγοντας τις πλούσιες εμπειρίες από τις δομές κοινωνικής αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα, προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τον δικό τους γολγοθά. 

IMG_2717

Οι δυο δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τον τόπο που χάθηκε άδικα ο νέος συμπολίτης μας στο Περιστέρι και συνειδητοποίησαν ότι στην Ελλάδα της τρόικα και τωνμνημονίων η ανθρώπινη ζωή κοστίζει 1,20 ευρώ.

Επίσης, μαζί με μέλη της υποστηρικτικής μας ομάδας επισκέφτηκαν οικογένεια άνεργων συμπολιτών μας στο Περιστέρι, συνομίλησαν μαζί τους και είδαν πως είναι να ζεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Η υποστηρικτική ομάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s