Επείγον αίτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου προς τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικό»

Προς                                                                                                                            17-10-2013

 Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Αναπληρωτή Διοικητή κο Κελέκη Ν.

και μέλη του Δ.Σ.

            

                    Κύριοι

             Η Ελληνική κοινωνία βιώνει μια ανείπωτη ανθρωπιστική κρίση, με τις δημόσιες δομές κοινωνικής πρόνοιας να συρρικνώνονται συνεχώς και τις υπηρεσίες υγείας να υποβαθμίζονται. Οι συμπολίτες μας αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις βιοποριστικές τους ανάγκες, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις για καταβολή χαρατσιών για τη νοσηλεία τους στα δημόσια νοσοκομεία. Δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπων μας βρίσκονται χωρίς εργασία και ανασφάλιστοι και το Εθνικό Σύστημα Υγείας τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η απαίτηση πληρωμής νοσηλίων και πολύ περισσότερο η αποστολή των εμβασμάτων στις οικονομικές υπηρεσίες (εφορίες), ουσιαστικά αποκλείει από το Συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της υγείας χιλιάδες συνανθρώπων, που δεν έχουν δυνατότητα (και δεν πρέπει) να πληρώνουν για την υγεία σε δημόσια νοσοκομεία. Η απόφαση αυτή δημιουργεί αφόρητη κατάσταση σε ήδη υπερχρεωμένους ανθρώπους, που κινδυνεύουν με κατασχέσεις και με φυλακίσεις.

Εάν όμως η διακοπή της θεραπείας ενός ασθενή για οικονομικούς λόγους οδηγήσει σε ανεπίστρεπτες βλάβες στην υγεία και ενδεχομένως στην απώλεια της ζωής, αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτή τη περίπτωση δεν έχουμε αμέλεια όσων επιβάλλουν κι εφαρμόζουν τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά δολοφονική πράξη.

             Εκ μέρους του συντονιστικού οργάνου των Κοινωνικών Ιατρείων της Αττικής, το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου, επικαλείται την ύψιστη υποχρέωση που αναλαμβάνει κάθε γιατρός για την εξυπηρέτηση όλων και χωρίς διακρίσεις των ανθρώπων στην παροχή υπηρεσιών υγείας και ζητά από το Διοικητικό σας Συμβούλιο να δέχεται στο νοσοκομείο σας, χωρίς περιοριστικούς όρους και με οικονομικά κριτήρια που αποκλείουν τους άνεργους και ανασφάλιστους ασθενείς, χωρίς επιβολή χαρατσιών εισόδου, χωρίς να τίθεται ο ασθενής προ του διλλήματος «θάνατος από την ασθένεια ή από τη θηλιά της εφορίας».

 

 Ευελπιστώντας στην ανταπόκρισή σας

 Το Ιατρείο Κοινωνικής; Αλληλεγγύης Περιστερίου

ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ 17-10-2013

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s