Οι δομες αλληλεγγυης του Περιστεριου σε δραση

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 18-10-2013

Διοργανώθηκε το Σάββατο το πρωί στην πλατεία Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι  με πολύ μεγάλη επιτυχία το Ανταλλακτικό Παζάρι των Δομών Αλληλεγγύης του Περιστερίου, με την καθοριστική συμβολή της «Αλληλεγγύης για Όλους».

IMAG0353

Συμμετείχαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αντίστασης Μπουρναζίου, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λόφου Αξιωματικών, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου.

IMAG0349

Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι δεκάδες συμπολίτες με τα παιδιά τους πέρασαν από τα τραπεζάκια των δομών μας, αντάλλαξαν ρούχα, άφησαν και πήραν τετράδια, μολύβια και άλλα σχολικά είδη και ήρθαν σε επαφή μαζί μας. Πολλοί ακόμα πήραν το φυλλάδιο του Κοινωνικού Ιατρείου, πληροφορήθηκαν για τις δράσεις και τις υπηρεσίες του Ιατρείου, έμαθαν ότι υπάρχει και άλλος τρόπος πέρα από την κερδοσκοπία.

IMAG0346

Τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, η ζωντανή μουσική, το παιχνίδι, η κουβέντα, η αλληλεγγύη ήταν διάχυτη.

IMAG0351

Συμπέρασμα:

Είναι πολύ καλύτερα και πιο ανθρώπινα χωρίς τις κάμερες και τις υποκριτικές χαιρετούρες του γνωστού πια δημοσιοσχεσίτη «δημοτικού» άρχοντα της πόλης. Χωρίς ΕΣΠΑ, κρατική εκδούλευση και πελατειακή φιλανθρωπία. Από λίγδα χορτάσαμε. Εμείς δεν δεχόμαστε τη «φιλανθρωπία» αυτών που μας έφεραν έως εδώ και το παίζουν και ευαίσθητοι σωτήρες.

IMAG0348

Εμείς έχουμε κοινό τόπο την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ των από κάτω, για να τελειώνουμε με ότι επιβάλλουν οι από πάνω. Λέμε καθαρά σε κάθε συμπολίτη μας: «σε βοηθάμε για να μείνουμε όλοι όρθιοι, για να βοηθήσεις κι εσύ άλλους, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να τους στείλουμε στα αζήτητα της ιστορίας» 

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 18-10-2013

Σχολιάστε