Ψηφισμα εναντια στην ιδιωτικοποιηση της ΔΕΗ

 download212

Ψήφισμα ενάντια  στα σχέδια δημιουργίας νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας.

 Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου αποφάσισε την έκδοση και την υποστήριξη του παρακάτω ψηφίσματος που αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης για την κατάτμηση της ΔΕΗ και  το ξεπούλημα του παραγωγικού της δυναμικού στον ιδιωτικό τομέα.

Η δυνατότητα πρόσβασης του κάθε πολίτη της χώρας  σε φθηνή ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα για μια αξιοπρεπή διαβίωση και η εξασφάλιση του αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας.

Στη  θεμελιώδη αυτή ανάγκη βασίζεται ο μέχρι σήμερα δημόσιος χαρακτήρας όλων των υποδομών  παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες αποτελούν προϊόν της εργασίας του λαού και ανήκουν αποκλειστικά σε αυτόν και κανείς δεν νομιμοποιείται να τις  ξεπουλήσει ‘έναντι πινακίου φακής’, προς όφελος μερικών κερδοσκόπων μεγαλοεπενδυτών και στο βωμό μιας οικονομικής ανάπτυξης η οποία είναι πέρα και έξω από τις ανάγκες της κοινωνίας.

Υποστηρίζουμε ότι η ηλεκτρική ενέργεια,  οι φορείς παραγωγής και  διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει να είναι κάτω από δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο με τέλη ανταποδοτικού χαρακτήρα, αναγνωρίζοντας έτσι την ηλεκτρική ενέργεια ως θεμελιώδη κοινωνική ανάγκη και όχι ως πεδίο οικονομικής κερδοσκοπίας.

Είμαστε αντίθετοι στα σχέδια της κυβέρνησης όπου στο όνομα της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, ετοιμάζει  την διάλυση της ΔΕΗ μέσω της κατάτμησης της και την δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας «μικρή ΔΕΗ». Ολόκληρη η κοινωνία θα πρέπει να αντιδράσει δυναμικά ώστε να μην υλοποιηθούν τα σχέδια ξεπουλήματος του 30% του παραγωγικού δυναμικού και της πελατειακής βάσης της ΔΕΗ.

Λέμε ΟΧΙ:

  •  Στο σχέδιο ξεπουλήματος της ΔΕΗ

  •  Στην παραχώρηση παραγωγικών μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας και του ορυκτού μας πλούτου στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα

  •  Στην παράδοση εκατομμυρίων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιωτικά επενδυτικά ‘κοράκια’

Όλη η κοινωνία μια γροθιά

Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s