Το Συντονιστικό ΚΙΦΑ Αττικής καταγγέλει την επίθεση ενάντια στο ΑΣΜΠ

φωτογραφία0097
Ούτε στον Πειραιά, ούτε πουθενά.
 
Οι θρασύδειλοι χρυσαυγίτες  βανδάλισαν για μια ακόμα φορά έναν κοινωνικό χώρο. Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (ΑΣΜΠ), θύμα της επίθεσης, πραγματοποιεί εδώ και χρόνια ένα σπουδαίο έργο στο πεδίο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού των μεταναστών. Σήμερα, ακόμα περισσότερο, άτομα και συλλογικότητες στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών για να συνεχίσει το έργο του ενάντια σε κάθε απόπειρα τρομοκράτησης,  
 
Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής
 
φωτογραφία0096
 
επισυνάπτεται η ανακοίνωση του ΑΣΜΠ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/8/2014
 
Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (Α.Σ.Μ.Π.) , για μια ακόμη φορά , έγινε στόχος ακραίων θρασύδειλων και αντιδραστικών ρατσιστικών ατόμων και , όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία , της νεολαίας της Χρυσής Αυγής .
 
Πιο συγκεκριμένα 14 προς 15 Αυγούστου , άτομα από τον παραπάνω χώρο προέβησαν σε βανδαλισμούς στις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το Α.Σ.Μ.Π. αλλά και το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά .
 
Παραβίασαν τα σιδερένια προστατευτικά κάγκελα με καδρόνι , κατέστρεψαν παράθυρα και υαλοπίνακες και προσπάθησαν να αφαιρέσουν ηλεκτρονικό υλικό του Σχολείου μας .
 
Τα άτομα αυτά επέκτειναν τους βανδαλισμούς και σε άλλα σημεία του σχολικού συγκροτήματος , υπογράφοντας για τις πράξεις τους με το σύνθημα ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ -ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ’’ .
 
Τα γεγονότα αυτά , για την έρευνα των οποίων ήδη επιλήφθηκε το Α.Τ. Καμινίων και αναμένονται τα αποτελέσματα , δεν πρόκειται ούτε να κάμψουν το ηθικό των εθελοντών συντελεστών του Α.Σ.Μ.Π , ούτε να αναστείλουν την 10χρονη αλληλέγγυα μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητά του , που αναγνωρίζεται από την κοινωνία του Πειραιά και όχι μόνο.
 
Το Α.Σ.Μ.Π. ζητά την προστασία και τη στήριξη όλων για να συνεχίσει το έργο του .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s