Κοπή πίτας 2015 – Συλλογική κουζίνα – Βραδιά αλληλεγγύης (βίντεο)

10389545_795808173841196_1864289210129715481_n

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου  το ιατρείο μας διοργάνωσε βραδιά αλληλεγγύης με την ευκαιρία της κοπής της πίτας και συλλογική κουζίνα  στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.

O Kικέρωνας έλεγε πως «οι άνθρωποι μοιάζουν περισσότερο με τους θεούς, όταν κάνουν καλό στους συνανθρώπους τους»

Tο ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης Περιστερίου ξεκίνησε πριν 21 μήνες μέσα από την ανάγκη που έφεραν οι βαθιές ανισότητες μεταξύ των πολιτών στην πρόσβαση τους στις υπηρεσίες υγείας.

Η ανάγκη για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον έφερε μαζί ανθρώπους με διαφορετικές καταβολές στην προσπάθεια να γίνουν ένα ανάχωμα στον κοινωνικό πόλεμο που συνέβη στη χώρα μας και που και σήμερα δεν έχουν επουλωθεί οι πληγές  του.

Αυτή η προσπάθεια πέρα από το φανερό στόχο της ίασης των θυμάτων αυτού του πολέμου, έφερε στο προσκήνιο τον χαρακτήρα της διεκδίκησης της ίδιας της ζωής.

Όπως έλεγε κι ο Τάσος Λειβαδίτης «Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει»

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το ιατρείο μετρά ως σήμερα 3000 επισκέψεις, ενώ παράλληλα  έχει πρόσφατα ξεκινήσει ομάδα τροφής. Με τις μικρές του δυνάμεις έχει φύγει και έξω από τα σύνορα της χώρας. Πλήθος ακτιβιστών, εθελοντών,  υγειονομικών, ενώσεις εργαζομένων, δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη και πρόσφατα και από Αυστραλία έχουν έρθει να μας γνωρίσουν από κοντά. Πριν έναν μήνα η βρετανική εφημερίδα Τhe guardian με άρθρο της αναφέρθηκε στο ιατρείο μας, παράλληλα ευρωπαϊκές μονάδες αλληλεγγύης όπως η greece solidarity campaign από το Λονδίνο και η greco-francaise solidarite pour la sante από τη Γαλλία καθώς και δίκτυα αλληλεγγύης από τη Γερμανία και την Ιταλία στηρίζουν τη προσπάθεια μας.

Συμμετέχουμε ενεργά στο πανελλαδικό δίκτυο κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων και μόλις την  περασμένη εβδομάδα το συντονιστικό των ΚΙΦΑ συναντηθήκαμε με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κο. Ξανθό.

Το ιατρείο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Κόβουμε  την πίτα μας με την ευχή να διορθωθούν το δυνατό συντομότερο όλες οι αδικίες στο δημόσιο σύστημα υγείας ώστε του χρόνου να μην υπάρχουμε.

Στην εκδήλωση μας παραβρέθηκαν  φίλοι, οι  εθελοντές , οι γιατροί & οι φαρμακοποιοί μας  , η “Αλληλεγγύη για Όλους”, η “Αλληλεγγύη στα Δυτικά”, η ομάδα αλληλεγγύης των κατοίκων Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου  ενώ χαιρέτησαν  ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Φ. Κουγιουμτζής, ο περιφερειακός  συμβούλος Κ. Βλάχος, ο προέδρος  του περιβαλλοντικού συλλόγου Περιστερίου Δ. Κούνδουρος και το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου  “Έλλη Αλεξίου” Ζήσης Καπράνας.

Η νύχτα συνεχίστηκε με τη συλλογική κουζίνα, κέφι, μουσική και χορό !!!

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s