ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

afisa ΤΕΛΙΚΟ

ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ,

ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ,

ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ ΙΚΑ κ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ   

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου γίνεται καθημερινά αποδέκτης της τραγικής υποβάθμισης και καταστροφικής πορείας των δημόσιων δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Δυτική Αθήνα. Αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς η προσέλευση ανθρώπων που αποκλείονται από την ιατρική φροντίδα επειδή είναι μακροχρόνια άνεργοι, άποροι και ανασφάλιστοι. Η ανθρωπιστική κρίση οξύνεται και οι εμπνευστές της μνημονιακής πολιτικής αντί να χτίσουν ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας, ώστε να στηριχτούν οι άνθρωποι, υπόσχονται  ελεύθερα wi-fi και μεταξωτές κορδέλες.      

Στο Περιστέρι, το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί και αντί να απασχολεί 14 ειδικότητες γιατρών σε ολοήμερη βάση, περιλαμβάνει μόλις 6 ιατρικές ειδικότητες. Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» στο οποίο υπάγεται το Κέντρο Υγείας της πόλης, ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας στη Δυτική Αθήνα.

Οι διαθεσιμότητες εργαζομένων, η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις συμπαρέσυραν τα 3 από τα 4 πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ Περιστερίου, το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων στους Αγίους Αναργύρους, τον ΕΟΠΥΥ Ιλίου, τον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών στο Αιγάλεω, το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (πρώην Λοιμωδών) στην Αγία Βαρβάρα.

Τώρα, μπαίνουν στο στόχαστρο και τα δύο Ψυχιατρικά νοσοκομεία (Δρομοκαΐτειο – Δαφνί), οι εργαζόμενοι των οποίων αγωνίζονται για να αποτρέψουν το κλείσιμό τους. Δηλώνουμε την ολόπλευρη στήριξή μας στον αγώνα τους. 

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου ως ανεξάρτητος φορέας έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης και άμεσης δημοκρατίας, διεκδικεί τη πρόσβαση όλων των ασθενών στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας χωρίς διακρίσεις, συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και ορθώνει τις κοινωνικές αντιστάσεις στις πολιτικές που την καταστρέφουν, μαζί με τα αυτοδιαχειριζόμενα Κοινωνικά Ιατρεία όλης της χώρας.

7-11-2013

Η Συντονιστική ομάδα

address

Σχολιάστε